Karya oh Karya

| |


Lamenya xupdate. Maybe blogging is not my cup of tea. Tak pandai nak berkarya..nak bermadah...nak berpantun...nak buat lawak...bila baca balik draft yg dah dibuat...rasa xsedap aje....mesti diketawakan. oleh bloggers lain....nanti mereka akan kata "ntah ape2 blog si nannychomel tuh....bosannya"


Tengok thia punya blog amboi...tiap-tiap hari update sejak rumah dah ada wi-fi...Helo..Cik Fathiyyah...don't get carried away...Ingat your priority...Tengokkan bakat dia dlm penulisan..ishh....not bad...mungkin juga mewarisi bakat ibunya yang masa muda2 dulu rajin menulis dalam diari....ada lagi tersimpan ditempat rahsia...banyak kisah dan peristiwa suka dan duka di dalamnya.....anak-anak xpernah jumpa diari tu...akan ku tinggalkan sebagai harta pusaka...


Well...pelik rasanya camne la org lain ada masa nak update blog...especially the future 'doctors'..and 'engineers' and 'accountants'......subjek punya la bnyk nak kena study but still they have time to update their blog. Or maybe tugas mereka hanya study je kot...tp yg kat overseas terpaksa berdikari...tentu bnyk urusan jugak...masih lg bole update blog..or maybe they are still young....full of interesting ideas....and they talk the same language.

But not for nannychomel......nannychomel dah ketandusan idea....experience bnyk nak share tp bila nak put on the screen aduhhh terasa sgtlah susahnya...jadi mental block pulak...aduhai...anak-anak ku...kalian sungguh hebat.....nannychomel envy sgt dgn bakat kamu yg sgt pandai berkarya...teruja dgn pengalaman-pengalaman yg dikongsi bersama....

Selain blog thia and adik, nannychomel minat sgt menziarahi blog CJ, Syah, Cairo boy and Sarah Mohd Shukor......blog mereka sgt dramatik.....bnyk cerita-cerita menarik yg mampu membuat nannychomel terkhayal di dalam dunia mereka....nantilah...mungkin skrg fikiran nannychomel sedang berserabut...insha'Allah, bila jiwa kembali tenang dan fikiran sudah lapang akan nannychomel cuba untuk menghasilkan karya2 yg menarik...

P.S.: Hari Sabtu, nannychomel nak bawa anak-anak tgk teater 'Sinbad' di Istana Budaya...our yearly event.....harap-harap best macam 'Aladin' and 'Siti di Alam Fantasi' and 'Ali Baba Bujang Lapok'...seronok tengok teater kanak-kanak nih....rasa cam nak kembali ke dunia kanak-kanak hihihi....sentiasa gembira dan penuh gelak ketawa....

Till we meet again.

8 comments:

dan said...

waah patut la fathiyyah suka menulis kisah hidup..mak borek rupanya :)

bestnya yearly event family auntie..tgk teater!! teringin nak tgk teater..tapi tak pernah tgk..mugnkin suatu hari nanti.

takpe auntie, lain orang, lain cerita..auntie punya tulisan pun best apa..:)

Ainul Arina Madhiah said...

salam auntie.. apa khabar?nama saya ainul. kawan fathiyyah dari jordan. ^_^

soalan auntie ni kan selalu je orang tanya tau.. tapi bagi ainul, blogging tu macam satu cara hilangkan tension study.. itu yang selagi boleh, selagi tu update.. takdelah menghadap buku je 24 jam. tambah-tambah kami yang exam setiap minggu nih.. huhu

aktiviti tahunan family auntie memang teater yer.. patutlah fathiyyah terer pantun.. ada kesan teater jugak kot.. hehe

fathiyyah said...

salam mak...

how u? sorry mak,hari tu nak call mak dah..dah mmg biasa setiap hari rabu thia akan call mak,tp hari tu takde kredit pulak.beli kredit kat org jual E voice,tp die kata da habis stok..tunggu stok baru..
sabar yaa mak..nnt thia call mak tau..

nak update mak pasal mata..nak citer panjang2 kat sms,selalu tk cukup je rasa..thia cite kat sini eh..hihi mata kanan thia mula keluakan nanah..maknanya petanda positif la,sbb immunity badan thia mula menjalankan tugas mereka dgn baik..huhu

tp quite sakit la jugak.smlm mata thia teruk sgt.thia tak pegi kelas sbb tak boleh bukak mata! huhu..sbb thia tak makan ubat antibiotik..huhu..kenyataan ni mesti akan buat mak risau..tp skrg da makan ubat..thia tuang ubat tu dlm air milo/sirap..so tk pahit la serbuk ubat kapsul tuu..

hihi..so skrg tgh tunggu nanah pecah..mata dhboleh bukak,n mata thia jadi bulat mcm biasa..
bila sakit mata ni kan,selalu teringat bila mak kata
'u have beautiful eyes'..sampai bergenang air mata,,hihi..

dun worry..thia kan pandai jaga diri..hihi
td tgk blog angah,tgk gamba imtiyaz..sedap nama tu kan mak..thia sukaa..huhu..imtiyaz dah baik demam kuning? bila tgk gamba imtiyaz dlm blog angah,thia tahan air mata nak nangis..huhu.tiba2 rasa nak balik sgt..hihi

mak nak pergi teater? nak ikutt!! tk aci la,asek pegi time thia takde je..alaaa,sapa selebriti yang berlakon dlm tu? mesti best..mak amik gamba budak-budak banyak2 tau..pastu citer kat blog k

emak,tulis la blog..rindu mak laa

always love you..
-thia-

cairo boy said...

salam..

mak aih...panjangnye pengaduan fathy kat aunty..huhu...ttba teringt kat ibu lak...hukhuk..lame x dgr cte aunty..ape khabar??erm,fathy je yg rajin update blog..saya,tggu tahap kemalasan tu hilang baru update..haha...btol kate arina tu,most of the time i will update my blog ble tension study...hehehe...keep i touch..

nannychomel said...

To Dan:

Kena pegi tengok teater sekali...pasti nak lg...tp auntie tgk yg best2 je...cuma kalau nak best view jgn duk kat atas walaupun harga teket murah...xberbaloi...

To Ainul:

Sedap name..thnx sudi ziarah blog auntie. Fathiyyah yg mempengaruhi auntie supaya jd blogger. Mula2 bersemangat dan masa tu dia kat M'sia. Skrg xde geng nak update hihihi...lagi pun tugas di ofis dan rumah bnyk ...Insha'Allah, dgn sokongan semua auntie akan cuba update seberapa kerap yg mampu.

To Thia,

Forever stubborn part makan ubat...mujur xde kat m'sia. Kalau x ari-ari kena leter. Common..u are a big girl ..plz take yr medicine...if u love me so...

To Cairo Boy,

Anak-anak muda release tension update blog....auntie release tension pegi window shopping..xpyh nak crack my head....hihihi..take care.

Чикгу Жаве the CJ said...

hihi.. blog aku cuma merapu meraban jek. :)

mmg pelik le diaorg yg kt rusia dn cairo tu. byk masa apdet blog. tp x pe, mrk pandai uruskan masa. bila byk menulis tu ada 3kemungkinan je rasanya, otak tgh ligat berfikir, boring atau homeless.. :))

auntie pun ada bakat menulis. dr dlm hati sorg ibu yg jd sgt berharga tu. :)

- cikgu jawe

Чикгу Жаве the CJ said...

apa da homeless.. homesick daaa.. hehe

- cikgu jawe

nannychomel said...

To CJ:

Teruja dpt komen CJ. Terima kasih atas sokongan.