SPEK BARU

| |


Dah berbulan2 nak tukar spek mata. Buat test mata..power jauh dah kurang tp power dekat makin bertambah..rabun dekat la nie. Patutpun bila pakai spek lama, rasa semacam je. Spek baru dah pun siap. Pilih bingkai yg 'tebal' sikit biar nampak 'garang' sikit. Warna bingkai? BLACK N WHITE. (Not as shown above) Dah pakai sejak semalam. Banyak betul komen dari kawan2 dan anak-anak. Antaranya:"

"Cantik spek baru. Nampak 10 tahun lbh muda"
"Eh, spek baru? New look la..."
"Wah, new imej. Nampak lbh serius"
Tebalnye spek!"
"You nampak garang la pakai spek baru"

Komen2 yg positif tu xtau la samada lahir dari hati yg ikhlas ke tidak tp yg paling ikhlas sekali ialah dari kak long (who else?):

"Nape amik bingkai besar? Mak nampak lagi tua la..Eeee...xsesuai langsung dgn muka mak"

Macam makcik2 ke....macam nenek ke........xkisahlah org nak komen ape pun. (Memang I pun dah jadi makcik n nenek hihihi), janji I'm comfortable with my new glassess n dunia nampak sangat cerah ...... :-)

4 comments:

cairo boy said...

kbykn org pkai spec bingkai tebal,utk sorokkan feelings die...

tol ke ??

Fathiyyah said...

mak mesti nampak sangat vogue..

vogue tk harga die mak?

well,that's my kak long. she's very honest. dh la panggil I minah KTM

Kembang Tapi Menawan..nasib baik ada menawan..hihi

miss you

nannychomel said...

To Cairo boy:

Ye ke? xla tau bingkai spek pun bole mencerminkan personaliti seseorg. Utk sorok feelings? Cam betul je....hihihi

To Thia:

Vogue x harga die? Hmmm....bole la tahan. Tp kata org alah membeli menang memakai..bukan pembaziran tp keperluan...Hah, jgn nak merayu nak tukar spek pulak...:-)

Miss u too. Luv u..Take care...lamenya bulan Jun :-(

cairo boy said...

ade kot...sy penah terbaca satu buku,die cte sal personaliti org melalui pemakaian spec...tp xtau aa btol ke x,sbb bnda tu cm x masuk akal je...

pape pun,aunty nanny vogue...hahaha..

jgn marah naa...