Update

| |

Leganya rasa bila sebahagian dari bebanan tugas sudah selesai. Sejak 20 Oktober sehinggalah petang tadi, 7 November, setiap hari ada meeting. Jari jemari dah xlarat nak mengetuk keyboard setiap kali kena siapkan dokumen-dokumen utk meeting dan selepas meeting. Alhamdulillah, hari ini meeting terakhir..bole la rehat-rehatkan jari sikit walaupun dalam in-tray banyak surat-surat menunggu untuk diambil tindakan.

Xsedar esok dah hari Sabtu. Sejak Hafiz discharged dari Tawakal Hospital, aku dah lost track of time. Banyak perkara nak disettlekan. Zaim pun dah selesai peperiksaanya...ntah camne agaknya results dia. Setiap kali tanya camne kertas ujian he just answered, "Buat aje..." Biasanya anak-anak lelaki akan jawab begitu, betul x CJ? Hafiz, ketika diserang demam denggi langsunglah xbukak buku. Xnampak langsung keresahannya. Dia missed 4 papers...tp aku lebih risaukan kesihatannya masa itu. Biarlah dia sembuh betul2 baru pegi sekolah amik periksa..lagipun MC dia seminggu. Xnak dia demam balik. Xnak duk kat hospital lg. Phobia dengan hospital. Dulu rasa cam xnak jejakkan kaki ke hospital lagi..kerana pernah teman arwah ibu dua minggu di HKL sehinggalah dia meninggal dunia di Wad Onkologi, HKL. Tengok HKL teringat saat-saat terakhir bersamanya.....setiap kali ingatan itu datang...pasti airmata akan mengalir walaupun sudah 3 tahun dia pergi meninggalkan aku.

Pastinya pelawat-pelawat blog nannychomel boring kerana xde update. Kadang2 rasa pelik tengok bloggers lain yang rajin mengupdate blog mereka. Isshhh....rajin betul dia orang tu...pandai cari masa update blog. Sebenarnya bnyk cerita nak dikongsi bersama tapi masa nak mengarang tu xde...kadang2 idea xkuar langsung...otak jadi tepu.

Tapi, don't worry...blog anda tetap dilawati..ada jugak komen2 yang diberi..but to me blog nie sesuai sangat untuk anak-anak muda dan mereka-mereka yang punya banyak masa untuk berkarya. Mereka-mereka yang tidak banyak komitmen seperti aku yang pagi kuar kerja balik dah senja, balik rumah kena uruskan makan minum keluarga, kena tengok baju-baju dan berlipat ke belum, dan bergosok ke belum, sampah di dapur dah dibuang ke belum....dan macam-macam lagi la urusan rumahtangga yang perlu diberi keutamaan....so bila badan dah penat...otak pun xmampu nak berkerja lagi...lebih-lebih lagi age is catching up. Kalau dulu2 stay back kat ofis sampai jam 10 mlm pun cergas lagi tapi sekarang balik jam 9 mlm, sampai je rumah terus cari katil...one of the signs of old age!

So..sebelum tugasan lain datang, kesempatan ini diambil utk mengupdate.

2 comments:

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

oh. anak aunty warded? denggi? hoho.

welkam to da club, boy. haha

sy penah kena denggi gak dulu. 2januari 2005. masa form 5. seminggu dok spital. mmg best. haha. tingkatan 5 dimulakan di hospital. nk stadi pon malas. xperlu kot. ahaha

anyways, alhamdulillah sbb Hafiz dh ok. ^^

nannychomel said...

To emcee subzero

Pelik...ada gak org yg suka duk kat hospital...maybe best coz bole rehat sepuas-puasnya tp kesiankan la kat org yang terpaksa menjaga siang dan malam especially kat ibu2