Macam-macam Cerita

| |

Salam,

Lamenya xupdate blog...sejak 'gong chan' masuk ICU...rasa xbersemangat nak update blog. Kesian 'gong chan'...tu la thia...mendera dia dr subuh hingga ke subuh...kalau la gong chan bole bersuara mau aje dia menjerit meminta 'tuan'nye berehat sekadar tiga empat jam sehari...hah tengok skrg sape yg susah....thia gak yg susah...n I pun susah sama tau ...xbole nak update tanpa 'gong chan'..bukan xbole update pakai PC lain tp 'gong chan' gak yg best hihihi


Namun begitu, sy tetap mengupdate diri dgn kisah2 terbaru...don't worry...blog2 anda tetap diziarahi cuma xbole nak comment je...maklumlah bila raya dah dekat macam2 keje nak kena buat...makin ramai kat rumah makin bnyk pulak keje yg xselesai..sepatutnye makin ringan tugasan....tambah stressed lg bila anak-anak kejap2 hilang... syp sunyi....sepi je kat umah...bila disiasat rupa2nya masing-masing mengadap laptop...(masa tu 'gong chan' sihat lg)...tp bila 'gong chan' masuk ICU...tuannya pun demam sama.

Anyway, hari raya dah pun berlalu. Nak kata seronok sgt xjugak...xseronok langsung pun tidak...so... so.... Cuma perbezaannya tahun nie balik JOHOR....dah lame xblk sana..rasa2nye dah 4 tahun kot....ketupat rendang n sambal kacang Johor sentiasa terbyg di mata. Lebih2 lg yg disediakan oleh kakak n anak-anaknya terutamanya anak2 sedara lelaki sy yg memang pandai merebus ketupat. Sebenarnya bukanlah nak mkn sgt tp tahap kerinduan terhadap sdara mara di Kluang n Muar sudah sampai ke tahap maksima. Terasa benar betapa lamenya sy tidak menjenguk mereka. Sy tidak mau anak-anak putus hubungan kekeluargaan dengan ibu2 n bapa2 sedara n sepupu sepapat mereka di Johor. Walaupun tidak sempat menziarahi semua keluarga di sana, namun sy puas kerana dpt bawa anak-anak blk Johor.

Lagi 4 hari thia nak blk Cairo. Sekejapnye rasa 3 bulan percutiannya di sini. Thia tgh pening kepala...bnyknye brg2 nak dibawa blk. Ayahnye beli sambal daging sampai 3 kotak... camne nak bawak blk..thia bertambah pening. Dah berapa kali punggah beg..xmuat2 lg... lum masuk barang2 dapur...ada ke kengkawan yg nak tolong bawakan???? xpe la thia...bawak je pegi KLIA..kalau xbole bawak semua...kita org bawak blk umah je...hihihi..tp yg peliknye thia nie...dia cam xkisah pun dah dekat nak blk..relaks je...arini bole pg main ice skating lg...helo...bila nak siap pack barang-barang?

Arini dah start keje..tp ofis masih sunyi sepi...boring la pulak...Ooops...lupa nak wish pengujung2 blog nannychomel yg setia... 'SELAMAT HARI RAYA' Maaf Zahir n Batin...

5 comments:

fathiyyah said...

aduii mak..teruknya thia rasa..mcm tak tolong mak langsung 3 bulan ni eh..
ape la thia nii..asyik ngn gong chan je..siannya mama thiaa niii...

takpe mak..hari ni ngn esok je thia keluar..hari lain berkepit ngn mak je eh...sorry ya mak

EmcEE_SubZeRo said...

salam.

uh uh. cik fathiyyah slalu "hang-out" dgn gongchan ya. knapa rsa mcm sama jer?

sy pon bila balik rumah waktu semester break, mesti menghadap laptop sja. tapi yg bezanya, laptop di ruang tamu, maka ada masa dgn family2 dan juga utk online2 n stay connected dgn kawan2.

so sy rekemenkan disable sume internet ke bilik2 dlm rumah, bagi ada kat ruang tamu saja. so sape nk online kena g ruang tamu baru bole online. baru la meriah kan? mcm CC gitu. hahahaha

nannychomel said...

To fathiyyah

Eikkk...terasa ke...sori la..bukan bermaksud thia xtolong langsung...tp paling rajin hantar mak pegi keje setiap pagi ek..kira tolong la jugak..hehehe

Sedih dapat makan nasi ayam ala mesir sekali je huhuhu..will miss u sayang


To emcee subzero

The problem is wireless network...kat ceruk mane2 pun bole kat umah auntie...tp thia ada tolong2 gak bukan xtolong langsung...sori thia...

aimi jamaludin said...

auntieeee

tu lah fathy kate, ayahnye kate bwk sume serunding...layan je laa..kitrg pon suke jek mkn serunding kelantan yg fathy bwk..

umah tgh sepah lg.bilik pon tak smangat nak btol2 kemas. kene tggu fathy gak nih. baru smgt sket nak kemas.

ajar fathy buat ketupat??no prob auntie...settle!!hehe.tp sedih gak. bknnye buat ketupat pon kat mesir.

nasik ayam fathy sedap kan??die memg terer. sy jek yg anco. goreng ayam madu tu, hangus..huhu~sadis btol

auntie jgn sdeh. nanti sy 'jaga' fathy kat sini ok. ke fathy yg jaga sy eh??hihi

selamat hari raya juga auntie!!
seronok tgk di blog fathy satu family semua pki baju ungu =)

nannychomel said...

To aimi

Xtau la bole bawak ke x semua serunding tu...kalau ada kengkawan fathy yg nak tolong bawakkan ok gak..